RSS

Construir - Enderrocar

dimarts, 15 de juny del 2010

Des de la Junta Directiva de l’AMPA del CEIP Guillem Isarn volem manifestar el nostre rebuig i incomprensió davant del Decret d’Alcaldia núm. 210.06.10.

La Nostra Escola, nus on la nostra societat forma als ciutadans del futur i, al mateix temps, exerceix de nexe entre diferents fets socials, pares, nens, administracions, docents, etc. ha rebut, al nostre parer, un atac incomprensible contra la persona responsable del Projecte Educatiu dels nostres fills i, al mateix temps, entenem, a tota la comunitat educativa.

La voluntat de l’AMPA és ajudar a l’Escola a anar més enllà del fet educatiu dels infants, fent partícips als pares, mares i apropar a la població a l’espai Educatiu per excel·lència, proposant i realitzant no només activitats per als nens, sinó també accions formatives i culturals pels pares i resta de població, en compliment de les finalitats marcades en els models d’estatuts del Departament d’Educació i que formen part dels nostres estatuts.

La nostra voluntat d’aquest apropament de l’escola al seu entorn, sempre ha estat no només recolzada per la direcció, sinó que forma part del seu tarannà i del Projecte Educatiu, del qual ens fem partícips.

Per això, ens entristeix com ha respòs l’Alcaldessa davant les actuacions preses contra el Director de l’escola, davant les decisions que DEMOCRÀTICAMENT es van acordar en el Consell Escolar, amb tots menys un, vots a favor.

Creiem que el Decret, en els termes realitzats, passa a ser una revenja, més que un legítim “ordenar l’anòmala situació de funcionament”, ja què l’activitat en sí no incompleix cap normativa ni Llei vigent, ans al contrari, reflecteix l’esperit tant de la Llei d’Associacions i la Llei d’Educació, envers de realitzar activitats obertes no només als socis o usuaris habituals, sinó a l’entorn de l’entitat i/o centre escolar.

Amb tot això
-Considerem que la resolució de la Sra. Alcaldessa de La Fuliola i Boldú és una atac directe a la nostra institució escolar i, concretament a la figura del Director. És totalment inapropiada i la considerem un abús de poder davant la realització d’activitats que no entenem que no es puguin realitzar amb normalitat.
-Així mateix, la Junta de l’AMPA recolza totalment al Director, que sempre ha estat al nostre costat, i més quan el decret sol·licita accions disciplinàries i se’l titlla de presumpte delinqüent, tal i com consta en el punt segon i tercer del Decret.

-La Junta de l’AMPA es veu obligada a anular totes les activitats previstes, primer de tot, en compliment del Decret esmentat, ja què diu textualment “...per a l’ús exclusiu de les activitats docents pròpies d’aquest Centre, realitzades per personal docent dins de l’horari escolar...” “...hores d’ara estan fent ús social de l’edifici municipal, fora de l’horari escolar, persones no autoritzades per l’Ajuntament de La Fuliola...”.
Les monitores de les activitats organitzades per l’AMPA no són personal docent, i per tant segons el Decret esmentat, no podem realitzar les activitats previstes. Tanmateix, el Casal d’Estiu, no està regulat per Educació i es fora del calendari escolar.

-En segon lloc i més important, en recolzament incondicional al Director i al Claustre, els quals considerem excel·lents professionals. No tant sols per la seva tasca educativa, si no de la forma en que han posicionat l’Escola dels nostres Pobles, essent referència per d’altres poblacions.

Sense anar mes lluny, la darrera setmana els nostres fills van recollir una colla de premis al Consell Comarcal, curiosament alguns entregats per la mateixa persona que signa el decret d’alcaldia motiu de tota aquesta controvèrsia.

-Informar que totes les activitats de l’AMPA compleixen les Lleis i la normativa vigent, entre d’altres, del Departament d’Educació.





Ens agradaria que a l’inici del curs vinent es pogués recórrer al diàleg i, no utilitzar eines que en comptes d’apropar, fan més difícil l’art de viure bé amb els altres. Sense el Decret en aquests moments tindríem el final de curs que els nostres fills, mestres, pares i mares, resta de la comunitat educativa i, en realitat, tot el Poble es mereixen.



La Junta